Si çdo vit, edhe sonte, xhaminë tonë e vizitoi një grup prej 17 nxënësve të kl. 9, të cilët përgatiten për "konfirmacionin" sipas botëkuptimit të kishës së reformuar evangjeliste në Kreuzlingen nën udhëheqjen e priftit Dr. Damian Brot dhe famullitarit Tobias Günter. Pas sqarimit të inventarit të xhamisë nga ana e imamit Rejhan Neziri, mysafirët patën mundësinë ta ndjekin drejtpërdrejtë edhe namazin e jacisë.

I falënderojmë për vizitën dhe i mirëpresim edhe herave të tjera!

Më 27 nëntor 2016 Forumi i Grave Muslimane (FGM) pranë xhamisë shqiptare “Hëna e re” në Kreuzlingen festoi njëvjetorin e themelimit të tij. Të pranishme ishin afro 30 gra muslimane dhe jo-muslimane.

Sot, më 2 tetor 2016, xhamia jonë festoi dyfish:

1. Vitin e ri hixhrij 1438
2. Pagesën e borxhit ndaj bankës

Në ora 10 nisi, si zakonisht, mësimi fetar me fëmijët e mektebit. Sot nuk pati mësim, sepse ishte ditë feste. Nxënësit ngjyrosën shkrime të ndryshme me mesazhe urimi për vitin e ri islam, frynë ballonë, ngjitën figurën e devesë nëpër mure e dritare, si simbol i përkujtimit të hixhretit të Muhammedit a.s., bashkë me Forumin e Grave të xhamisë nxënësit përgatitën brumin e biskotave ...

E nderuara familje

A jeni ju të interesuar për një të ardhme të suksesshme e profesionale për fëmijët tuaj?

Shfrytëzojeni këtë mundësi që të informoheni falas për mundësitë e ndryshme që ju ofron sistemi arsimor zviceran për të vazhduar shkollimin e mëtutjeshëm për fëmijët tuaj.

Në organizim të Forumit të Grave Muslimane pranë Bashkësisë Islame Shqiptare "Hëna e re" në Kreuzlingen, më 5 mars 2016, pas namazit të akshamit, në xhaminë tonë në Kreuzlingen u mbajt një ligjëratë fetare enkas për gratë me temën "GRUAJA DHE ISLAMI".

Ligjëruese ishte mr. Zelije Sulejmani-Bunjaku nga Cyrihu.

Në ligjëratë morën pjesë një numër i konsiderueshëm i grave dhe vajzave, të cilat pos ligjëratës patën mundësinë të dëgjojnë edhe disa ilahije, të parashtrojnë pyetje që i tangojnë gratë dhe natyrisht për fund edhe shërbimi me pije dhe ëmbëlsira në kafenenë e xhamisë, e cila për këtë kohë ishte e rezervuar vetëm për gratë...

 

Më 23 janar 2016, pas namazit të jacisë, patëm rastin që ligjërues në xhaminë tonë në Kreuzlingen ta kemi Dr. Naim Alilin, dentist i diplomuar dhe doktor i stomatologjisë.

Tema e ligjëratës ishte: "Misvaku në Islam dhe në shkencë".

Temën rreth misvakut ai e ka pasur edhe punim doktorature në Universitetin e Baselit.

Në fjalën hyrëse të takimit, imami i xhamisë Rejhan ef. Neziri, pasi foli për rëndësinë e pastrimit në Islam, ai citoi edhe disa hadithe të Muhammedit a.s. rreth përdorimit të misvakut, duke theksuar se me këtë rast Muhammedi a.s. e ka preferuar misvakun si mjetin më të efektshëm atëherë dhe në ato vende për pastrimin e dhëmbëve. Këtu më me rëndësi është pastërtia dhe ruajtja e shëndetit sesa mjeti pastrues.

 

Më 6 dhjetor 2015, pas namazit të drekës Forumi i Grave Muslimane në Kreuzlingen organizoi një takim informativ ku u prezantua Forumi, synimet dhe projektet e tij; si dhe u mbajt një ligjëratë nga hafize Emine Sopi.