Në vazhdën e këmbimit të imamëve shqiptarë të Zvicrës, më 6 qershor 2014, imami i Xhamisë së Bardhë në Aarburg, Nehat ef. Ismaili ishte prezent në Xhaminë "Hëna e re" në Kreuzlingen. Pas ligjëratës, ai e mbajti edhe hutben e xhumasë si dhe fali namazin e xhumasë ...