Një ligjëratë me rastin e përhapjes së virusit Corona, 20 mars 2020.

 

 

 

Me rastin e ditëlindjes së Muhammedit s.a.v.s., më 26 nëntor 2017, xhamia jonë organizoi këndim mevludi dhe një ligjëratë fetare. Ligjëruesi i ftuar enkas për këtë rasti ishte Emin ef. Odai, imam në Biel/Bienne të Zvicrës, i cili ligjëroi në temën: "Muhammedi a.s. - njeriu me virtyte të larta morale".

DEBATI MBI LËNDËN E NOTIT Rehan Neziri është imam në Bashkësinë Islame Shqiptare në Kreuzlingen. Ai angazhohet si këshilltar në shkollat e qytetit kur janë në pyetje çështjet rreth Islamit. Ai nuk shpreh mirëkuptim për refuzimin e lëndës së notit.

Profesor Taipi është lindur në fshatin Reçicë e Madhe të Tetovës në vitin 1949, fëmijë i mësuesit të historisë Halim Kasamit. Në fshat e mbaron shkollën fillore, kurse në Tetovë më pastaj e mbaron gjimnazin e përgjithshëm. Më pastaj vazhdon studimet në Universitetin e Prishtinës ku mbaron Fakultetin e Matematikës.