Më 26 janar 2013 në Xhaminë tonë "Hëna e re" në Kreuzlingen u mbajt një tribunë islame lidhur me ditëlindjen e Muhammedit s.a.v.s. 
Ligjërues ishin Faredin ef. Bunjaku, imam në Schwamendingen të Cyrihut si dhe Nehat ef. Ismaili, imam në Aarburg të kantonit Aargau.
Të pranishëm ishin edhe Alivebi ef. Mediu (Rorschach), Taxhedin ef. Misimi (Salmsach), Sami ef. Misimi (Frauenfeld), Emin ef. Odai (Kradolf) si dhe Muhamed ef. Jaja (Diessenhofen).

Më poshtë keni mundësinë të ndiqni dy ligjëratat e mbrëmjes:

1. Faredin ef. Bunjaku - me theks të veçantë në raportet që Muhammedi s.a.v.s. kishte me jo-muslimanët e asaj kohe dhe çfarë mesazhesh mund të bartin ato për ne sot...
2. Nehat ef. Ismaili - një pasqyrë e përgjithshme e personalitetit të Muhammedit s.a.v.s.

I falënderojmë të gjithë për pjesëmarrjen...

 

Faredin ef. Bunjaku

 

Nehat ef. Ismaili