NE KREUZLINGEN TE ZVICRES U PERURUA OBJEKTI I XHAMISE SE RE

 

XHAMIA E RE, VEPER E PUNES VULLNETARE,
KU DO TE KULTIVOHET SOLIDARITETI
E KULTURA FETARECyrih, 13 prill ( 'BOTA SOT' )

 

Në qytetin e Kreuzlingenit të kantonit të Thurgaut në Zvicër në Zvicër, dje më 12 prill 2008, u bë hapja e objektit të xhamisë së re. Në aktin solemn, merrnin pjesë krerët e bashkësive fetare nga Maqedonia, Kosova si dhe autoritetet e komunës dhe të kishës katolike të Kreuzlingenit. Në hyrje të këtij objekti sapo të rinovuar, shiritin e prenë Myftiu i BI të Kosovës, Naim ef. Tërnava, kryetari i Komunës së Kreuzlingenit, Andreas Netzle dhe Reis ul-Ulema i BI të Maqedonisë, Sulejman ef. Rexhepi.


Teksti e fotot: Rexhep Rifati

Lexo tekstin e plotë të azetës në PDF.

 

Këtu mund ta lexoni fjalimin e Reisul-Ulemasë së BFI të RM, haxhi Sulejman ef. Rexhepi, me rastin e inaugurimit të xhamisë sonë.

 

Më poshtë keni mundësinë të shikoni disa foto të kësaj dite të shkrepura nga i palodhuri gazetari z. Rexhep Rifati.