Në një dhomë rrinin ulur babai i moshuar në të tetëdhjetat dhe djali i tij 45 vjeç i cili kishte ardhur ta vizitonte babanë.

Prodhuesi i lapsave e ndanë njërin mënjanë, para se ta fuste në kuti, dhe i thotë: "Janë 5 sende që duhet t'i dish, para se të të nxjerr në treg. Mbaji gjithnjë ndër mend dhe mos i harro kurrë, nëse do të jesh lapsi më i mirë."

Shumë kohë përpara, na ishte një dru i madh molle. Një fëmijë e kishte qejf të vinte për çdo ditë e të lozte rreth e rrotull tij. Ai ngjitej në maje të drurit, hante molla dhe pastaj e merrte një sy gjumë nën hijen e tij. Ai e donte drurin po edhe druri donte të lozte me të.

Një djalë i ri bëhej gati t'i mbaronte studimet. Për muaj të tërë ai kishte admiruar një veturë të bukur sportive në një sallon automobilash dhe duke e ditur se babai i tij mund pa problem t'ia blinte, i tha atij se jo ishte e tëra që e dëshironte për maturë. Derisa afrohej dita e diplomimit, djaloshi priste të shihte shenjat se babai ia kishte blerë veturën.

Një djalë i vogël iu ngjit nënës së tij në kuzhinë një natë derisa ajo po bënte gati darkën dhe ia dorëzoi një copë letre ku ky kishte shkruar diçka në të. Nëna pasi i thau duart me përparësen e saj filloi ta lexojë copëzën e letrës ku shkruante: