Më 5 shkurt 2012, e diel, pas namazit të drekës në xhaminë tonë "Hëna e re" në Kreuzlingen të Zvicrës u organizua një program festiv me rastin e hatmes dhe mbarimit të mësimit islam në mektebin e xhamisë sonë nga ana e nëntë vajzave.

Më 19 qershor 2011, pas namazit të drekës, në xhaminë tonë shqiptare "Hëna e re" në Kreuzlingen u mbajt ceremonia e hatmes së 5 nxënësve që e kanë ndjekur mësimin fetar islam në mektebin e xhamisë sonë.

Më 19 dhjetor 2010, pas namazit të drekës në xhaminë tonë "Hëna e re" në Kreuzlingen të Zvicrës u mbajt një program lidhur me përfundimin e mësimit fetar në mektebin e xhamisë.

Më 13 qershor '10 xhamia jonë organizoi një shëtitje njëditore me nxënësit që ndjekin mësimin fetar në mektebin e xhamisë sonë në Kreuzlingen. Në këtë shetitje morën pjesë 51 nxënës, imami Rejhan ef. Neziri, kryetari i xhamisë Faredin Xhaferi...