Dr. Ali Sheriati

Mendimtari, ideologu dhe sociologu iranian Ali Sheriati historinë, historinë e filozofisë, fenë, sheriatin dhe sociologjinë çdoherë i ka analizuar nga këndi i qëndrimit monoteist. Kështu është arritur që monoteizmi të jetë baza e historisë së filozofisë që e ndriçon historinë e njerëzimit dhe bazë e qëndrimit mendimtar dhe ideologjik që e ndriçon ardhmërinë e asaj historie. (lexo më tepër...)