Francis Fukuyama   
 

Teza e Francis Fukuyamës lidhur me  "fundin e historisë" - e propozuar në një ese të vitit 1989, e shtjelluar imtësisht në një libër të vitit 1992 - ishte një orvatje me ndikim të madh për t'i dhënë kuptim botës së pasluftës së ftohtë. Në një pasthënie të re të librit "The End of History and the Last Man" (Fundi i historisë dhe njeriu i fundit), Fukuyama vë në dritë mënyrën se si idetë e tij u kanë mbijetuar baticave të kritikës e të ndryshimeve politike. (lexo më tepër...)

Nga anglishtja: mr. Rejhan Neziri